Rad za vrijeme godišnjeg odmora

Vrijeme čitanja: 2 min

Ljeto 2021. …

Vrijeme korone, vrućina, gužvi na cestama, na tisuće turista dolaze nakon što prethodne godine nisu mogli nikamo izviriti van iz svojih domova.

Tako sam i ja, na trotjednom godišnjem odmoru, odlučio uletit u svu tu gužvu i otići na more da se malo odmorim od posla, obveza, zadataka, svega što ima veze s poslom.

Došavši na more, u svoj privremeni dom gdje imam cijeli kat samo za sebe, raskomotio se, odmah se bacio na plažu i kupanje u moru. Prvi dan na moru gotov.

Slijedećih dana nisam imao mira i morao sam nešto raditi. „Srećom“ sam ponio laptop sa sobom, službeni mobitel na kojem nam je pružatelj usluga dao 7 dana neograničenog mobilnog Interneta i preko kojeg sam napravio hotspot da imam izlaz u virtualni svijet. Rad je mogao početi.

Nije to bio neki veliki rad, ništa da je bilo važno za napraviti, ali sam se htio pozabaviti time.
Radio malo za firmu, malo po ovoj svojoj stranici, pomagao drugim ljudima u rješavanju njihovih poslovnih problema … sve to za vrijeme svog godišnjeg na moru.

Nisam osoba koja može samo ljenčarit, ne radit ništa i uživati u svom vremenu za odmor (na što imam pravo i nitko ne može ništa drugačije tvrditi). Mislim, mogu to, ali par sati, eventualno dan. Nakon toga me već tjera da nešto radim.

Takav posao s mora me podsjetio na par mjeseci ranije, kad nas je većina radila od kuće. Ujutro se probudiš, obaviš doručak, jutarnju higijenu a zatim sjedneš za računalo i … … radiš. Nigdje nisam trebao ići već samo raditi. Dakako, ovo na moru nije baš tako bilo, jer nakon što mi se više nije dalo raditi, otišao do plaže na kupanje 😄 a nisam morao biti zatvoren negdje pa makar to negdje bio i moj stan.

Ali me podsjetilo u smislu da gdje god imaš pristup Internetu, možeš nastaviti posao bez stajanja, kao da nisi nikad ni prekinuo. Pogotovo to olakšavaju svi ovi oblačni servisi i zaista samo nastaviš gdje si stao, na bilo kojem uređaju.

E sad, tu se postavlja pitanje jesam ja lud ili što kad radim za vrijeme svog odmora. Zar mi nije dosta posla u redovnom vremenu, 11 mjeseci godišnje?

Odgovor je – da svatko neka koristi svoj odmor kako mu odgovara i da nakon tog odmora bude sretan i zadovoljan, ispunjen. Neki vole samo ležati uz čitanje knjige, drugi pak vole skakati od mjesta do mjesta, opijati se.

Ja volim raditi, stvarati nešto novo a vrijeme godišnjeg odmora mi daje vremena da ostvarim neke projekte koje inače tokom radne sezone ne stignem.

Ali nisam neki ljetni radoholičar, daleko od toga, volim ja razne avanture kao što je recimo skakanje padobranom s 4000 metara 😎

AUTOR
Hrvoje Matešić

Hrvoje Matešić

PODIJELI ČLANAK
MOGLO BI TE ZANIMATI
PRETPLATI SE
Saznaj kad napišem novi članak
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments