YouTube Premium za normalnu cijenu

Vrijeme čitanja: 4 min

Zašto bi netko htio plaćati mjesečno YouTube Premium uslugu?

Glavni razlog je da se YouTube može gledati normalno, bez ikakvih reklama!
Jer ovo danas više nije normalno koliko su reklame zatrpale taj servis; ima ih na početku videa te nekoliko puta tokom gledanja samog videa. Postali su nemogući.

Znam da postoje razni načini koji mogu blokirati sve Internet reklame uključujući i one na YouTube servisu; od dodataka za pretraživače (uBlock Origin), YouTube Vanced aplikacija za Android pa do Pi-Hole sustava koji omogućuje blokiranje reklama na razini cijele mreže.

Sve sam ovo probao i to radi, međutim, znate gdje ne radi? – Na televizorima.
Konkretno, kod mene na Samsung TV-u u YouTube aplikaciji se reklame probiju bez ikakvog problema, a koliko sam čitao, situacija je ista na drugim modelima televizora u YoutTube aplikaciji.

Ostale prednosti YouTube Premium usluge:

  • Mogućnost preuzimanja (download) videa sa YouTube
  • Pristup YouTube Original serijama i filmovima (ima dobrih stvari ovdje)
  • YouTube Music – za kreiranje playlista, preuzimanje glazbe na svoj uređaj, slušanje glazbe bez reklama, slušanje glazbe kada je ekran mobitela ugašen

Cijena

Kako sam postajao sve luđi zbog tih reklama, odlučio sam uzeti Premium na testni period, da vidim kako radi i da li zaista dobijem ono što mi treba.

Ako bacite pogled na YouTube Premium uslugu vjerojatno prvo što će vam upasti u oči je činjenica da YouTube Premium za hrvatsko područje iznosi (u trenutku pisanja ovog teksta) 71.99 HRK / mjesečno 😮

Smatram da je to jednostavno previše.

Sigurno postoji neki način da se prođe jeftinije?

YouTube izvan granice

Naravno da postoji.

Rješenje ovog problema je da glumimo kako zapravo živimo u nekoj od zemalja gdje je YouTube Premium usluga znatno jeftinija.

Jer YouTube Premium nema istu cijenu po cijelom svijetu.

Trenutno su nam zanimljive ove dvije države:

  • Indija – gdje YouTube Premium košta 13 HRK mjesečno
  • Argentina – gdje YouTube Premium košta 7 HRK mjesečno

Složi ćete se, ovo izgleda puno bolje i pristupačnije nego 71.99 HRK mjesečno.

Da bi mogli glumiti život u nekoj od ovih zemalja, potreban nam je VPN koji će Internetu govoriti kako se mi zaista nalazimo u nekoj od tih država.

Postupak nabave jeftine YouTube Premium usluge

Opisani postupak je isti bez obzira o kojoj državi se radi. Ovdje ću koristiti kao primjer Indiju, ali lako se umjesto Indije primjeni neka druga država.

1. VPN spajanje

Potrebno je instalirati TunnelBear VPN dodatak za pretraživać (Chrome i Edge koriste isti).

Nakon što se dodatak instalira, prilikom prvog pokretanja i odabira željene zemlje, tražit će vas TunnelBear korisničko ime i lozinku. Napravite neki svoj bezvezni račun, čak ne morate unositi svoju pravu adresu. Ja recimo za ovo koristim servis Temp Mail koji mi kreira privremeni mailbox u trajanju od 10 minuta. Kad istekne, mailbox se briše a ja nemam brige da ću dobivati SPAM i slične gluposti.

Sad kad je napravljen TunnelBear korisnički račun i prijavljeni ste, gore pri vrhu dodatka odaberite željenu zemlju, u ovom primjeru je to Indija.

Time ste spojeni na server u Indiji. Za provjeru možete otići na stranicu What is my ip address? gdje će vam pokazati vašu javnu IP adresu. Ako je sve dobro napravljeno s VPN-om, prikazat će vam IP adresu od države koju ste odabrali za spajanje, a još će i na karti fino pokazati gdje ste smještani u toj državi.

Čestitam, sada cijeli Internet misli da živite negdje drugdje, a ne u Hrvatskoj.

2. Kupovina YouTube Premium

Sad kad više nismo u Hrvatskoj, idemo na YouTube Premium stranicu i prijavit se na nju svojim postojećim Gmail računom.

Nakon prijave, u svom profilu otići na Purchases and memberships.

Odmah možete vidjeti kako je cijena Premium usluge sada znatno manja, odnosno izražena u cijeni od države u koju smo se spojili preko VPN-a.

Kliknite na kupovinu. Kako ćete platiti odlučite sami, ali svakako razmislite o Curve ili Revolut jednokratnim karticama.

Osim unosa broja kartice, tražit će vas i neku adresu prebivališta. Za potrebe ovog ćemo koristiti Fake Address Generator gdje će nam generirati neku poštansku adresu unutar željene države. Servis generira podatke od grada, adrese, poštanski broj, provincije … sve što je potrebno unijeti.

Nakon unosa svih tih podataka i plaćanja, to je to.

Čestitam, sad ste ponosni korisnik YouTube Premium usluge.

Sad se možete slobodno od spojiti s VPN-a, da više niste u drugoj državi i slobodno nastaviti koristiti YouTube Premium uslugu u Hrvatskoj za sitni iznos. Više na TV-u nema dosadnih reklama ali ni nigdje drugdje gdje koristite YouTube Premium sa svojom Gmail adresom.

Prije isteka pretplate, dobit ćete obavijest na mail o isteku. Tada ćete samo ponoviti ovo spajanje na VPN, otići na YouTube prijavljenom svojom Gmail adresom i produžiti uslugu. Dobra stvar je što se može produžiti unaprijed na tri mjeseca, tako da neće trebati ovo raditi svaki mjesec.

Da li je ovo legalno ili nije ostavljam vama na razmišljanje.
No nije da krademo nešto, na kraju ipak plaćamo mjesečno uslugu samo po nižoj tarifi …

AUTOR
Hrvoje Matešić

Hrvoje Matešić

PODIJELI ČLANAK
MOGLO BI TE ZANIMATI
PRETPLATI SE
Saznaj kad napišem novi članak
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments